Harrastukset

Parson on mitä mainioin harrastuskoira. Harrastusmahdollisuuksia on laidasta laitaan: agility, mejä, metsästys, toko, pelastuskoiratoiminta, näyttelyt jne. Ihan jokaisesta koirasta ei välttämättä ole jokaiseen lajiin, mutta sopiva laji löytyy aivan varmasti jokaiselle. Ja toki on myös niitä koiria, jotka toimivat lajissa kuin lajissa.

Harrastamisen ei tarvitse tähdä kilpailemiseen, vaan se voi olla myös koiran ja ohjaajan yhteistä aikaa, joka lujittaa parin sidettä ja yhteistyötä. Harrastuksina voi olla myös esimerkiksi kanttarellien etsintää syksyisin tai temppujen opettelua iltaisin. Mikäli parson pääsee muuten osallistumaan perheen arkeen aktiivisesti, ei se välttämättä tarvitse mitään erillisiä harrastuksia. Toki kasvattajasta olisi mukava nähdä kasvattiensa menestyvän erilaisissa kokeissa ja kilpailuissa, mutta tärkeintä on tietenkin, että koiralla on hyvä ja rakastava koti.

Meille itsellemme tärkeimmät harrastukset ovat agility (jo vuodesta -94 lähtien), metsästyskoirien jäljestämiskokeet sekä metsästys. Niistä voit lukea lisää klikkaamalla navigaation linkkejä.

OivaVapenLeiri1
Parsoneista on vaikkapa pelastuskoiratoimintaan. Mallia näyttää Tupla-Täplän Ujo Lentäjä eli Oiva.

veri
Myös vesiriistakokeissa on nähty parsoneita.