Omat narttumme

Hirmuinen

hirmu kivella

Hirmuinen (Tupla-Täplän Timantti), s. 31.3.2009
narttu, säkä n. 34 cm, turkki rough
i. Tupla-Täplän Noble e. Tupla-Täplän Tirlittan

Hirmuinen jalostustietojärjestelmässä

Hirmuinen on äärettömän helppo koira. Kotona se on erittäin rauhallinen ja huomaamaton, mutta kun toimintaa on luvassa, se syttyy heti. Se on kiltti ja erittäin tottelevainen, mutta riistan parissa ja agilitykentällä se muuttuu sähäkäksi ja vähän kuumaksikin pakkaukseksi. Hirmuinen tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa.

Hirmuisen päälaji on agility. Mikäli kaikki sujuu hyvin, siitä tulee vielä melkoinen menijä ihan ykköstasolle saakka. Se on hyvä kääntymään ja sillä on valtava moottori sekä itsenäinen ote esteiden suorittamiseen. Riistaviettiä sillä löytyy ja luoliin se menee innoissaan, mutta ihan suurin rohkeus lähikontaktiin riistan kanssa puuttuu. Se ei karkaile esim. lenkillä riistan perään, vaan pitäytyy vastaantulevien luolien tutkimisessa. Rohkeutta sillä riittää kyllä muuten, sillä vielä ei ole tullut vastaan asiaa, mitä se pelkäisi. Se rakastaa mm. kiipeillä mitä erilaisimmissa paikoissa ja alustoilla.

Hirmuisella on hyvä rakenne ja hyvä turkki. Näyttelyissä sillä on varasertejä enemmän kuin laki sallii, mutta jonain päivänä se saa toivottavasti myös oikean sertin Suomen muotovalion arvon saavuttaakseen. Latviasta se on jo muotovalio ja Virosta sillä on serti.

Lempiruoka: Hyvä liha, jonka joukossa ei ole kasviksia
Lempilelu: Kaikki mikä vinkuu (mitä kovempaa sen parempi)
Huonoin puoli: Haukkuminen agilitykentällä
Paras puoli: Helppo ja mukava koira kaiken kaikkiaan
Paras kaveri: Marju
Motto: "Vauhti korvaa virheet"

hirmu paa

hirmu seisoo

hirmu pentuna4

Omat narttumme