Kasvatustoiminta

Olen kasvattanut parsonrussellinterriereitä vuodesta 1994 lähtien. Välillä on vuosia jolloin ei ole syntynyt yhtään pentuetta, välillä on syntynyt useampikin pentue vuodessa. Vuonna 2012 Kennelliitto myönsi minulle arvostetun Vuolasvirta-palkinnon kasvatustyöstä.

Kasvatukseni perustuu kahteen narttulinjaan. Ensimmäinen kantanarttuni on ensimmäisestä Suomessa syntyneestä parsonrussellinterrieripentueesta, Kiertäjän Milou eli Täplä. Täplä syntyi vuonna 1992. Sen sukujuuret menevät suoraan pastori Russelin kantakoiriin. Toinen kantanarttuni on Hollannista tullut, vuonna 1999 syntynyt Xantippa Kiri v.d. Elshof Farm eli Zora. Zoran sukutaulu on pitkälti vanhoja Heliwar-Glenholm-sukuja.

pentukolmikko

Kasvatustoimintani kulmakiviä ovat luonne ja terveys, unohtamatta rotumääritelmän mukaista rakennetta. Parsonrussellinterrieri on sinnikäs työterrieri, joka on jalostettu nopeaksi ja kestäväksi. Se on ulkomuodoltaan vaatimaton ja sopusuhtainen. Luonteeltaan sen tulee olla rohkea ja ystävällinen. Tavoitteenani on kasvattaa tervepäisiä, monipuolisesti niin eri harrastuksiin kuin kotikoiriksikin soveltuvia koiria. Myös metsästysominaisuuksien säilyttäminen on minulle tärkeää.

Jalostukseen käyttämäni koirat on terveystarkastettu vähintään rotuyhdistyksen suosittelemalla tavalla. Kaikilta koirilta tarkistetaan silmät ja polvet, ja jalostusvalinnoissa käytetään hyväksi myös dna-testien tuomaa informaatiota. Esimerkiksi allergisia yksilöitä (joita meillä ei onneksi omissa koirissamme ole ollut) en käytä jalostukseen.

pentujen leikitysta

Kasvateilleni etsin aktiivisia, rakastavia ja rajat asettavia koteja. Aktiivista harrastamista emme vaadi, tärkeintä on että perhe ymmärtää parsonin energisyyden ja liikunnantarpeen. Toki kasvattajasta olisi mukavaa, jos kasvatteja näkyisi mahdollisimman paljon eri harrastusten parissa.

tarja

Pyrin järjestämään kasvateilleni tapaamisia ja mahdollisuuksia tutustua eri koiraharrastuksiin. Vuonna 2013 meillä oli ensimmäinen Tupla-Täplien viikonloppuleiri, jolla päästiin tutustumaan agilityyn, koiran esittämiseen näyttelykehässä, vesiriistaan, mejään sekä metsästykseen. Meillä on ollut myös mm. yhden päivän mejäkoulutuksia, metsästyspäiviä, agilitykoulutusta ja pentutreffejä. Lisäksi järjestän säännöllisesti mahdollisuuksia päästä keinoluolille.

tarja3