Muut

Tältä sivulta löydät meille tärkeitä koiria, jotka ovat olleet esim. sijoituskoirinamme, mutta jotka on sijoitusvelvoitteen täytyttyä siirretty sijoitusperheensä nimiin. Osa näistä koirista on valitettavasti jo edesmenneitä, mutta elää edelleen muistoissamme.

Stara (FI KVA FI MVA FI KVA-M EE MVA LV MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA HeW-10 HeJW-10 Tupla-Täplän Tähdet Tähdet)
narttu, s. 21.11.2009
i. Gwragged Annwn Fourwheeler e. Tupla-Täplän Zaida

Stara jalostustietojärjestelmässä

Stara on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo keräämään pitkän tittelirivin harrastus- ja näyttelyrintamalta. Se harrastaa isäntänsä kanssa metsästystä ja emäntänsä kanssa agilitya, missä se on tällä hetkellä 2-luokassa. Se on osallistunut myös vesiriistakokeeseen.

Kaiken kaikkiaan se on monipuolinen harrastuskoira, joka on kotona helppo ja huomaamaton. Se on saanut meillä kaksi pentuetta, ja se on sopeutunut molemmilla kerroilla muitta mutkitta omaan laumaamme, koska se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. 

stara

Iita (FIN MVA Tupla-Täplän Zaida)
narttu, s. 19.4.2005
i. Cameron van't Geystersveld e. Xantippa Kiri v.d. Elshof Farm

Iita jalostustietojärjestelmässä

Iita on rakkaan Zoramme tytär, joka on periyttänyt kahteen pentueeseensa rutkasti sukunsa metsästystaipumuksia. Sillä itsellä on luolilta tulos, mutta enemmän se on keskittynyt näyttelyihin ja agilityyn. Agilityssa se kilpailee 3-luokassa.

Iitan ensimmäisessä pentueessa on viisi jälkeläistä, joista neljä on käyttövalioita ja viidennelläkin on keinoluolilta kaksi B-tulosta (eli A-tulos puuttuu valionarvosta).

Sen toisessa pentueessa on kuusi jälkeläistä, joista kolme on käyttövalioita.

Iita poseeraa

 

Snoopy (Somerset Wildberry Schnaaps)
uros, s. 21.9.2000 USA
i. Somerset Mac Farland e. Somerset Peach Schnaaps

Snoopy jalostustietojärjestelmässä

Snoopy lensi Suomeen USA:sta vuonna 2001. Se oli eri sukuinen, hyväluonteinen ja mukavankokoinen (pieni) uros, joten sitä käytettiin jo nuorena useampaan kertaan jalostukseen. Valitettavasti vuonna 2003 sillä todettiin kaihi, ja myöhemmin ilmeni, että se periytti myös linssiluksaatiota. Silloin ei vielä ollut DNA-testiä, jolla linssiluksaation kantajuus/sairaus pystytään noteeraamaan ennen jalostuskäyttöä.

Snoopyn sairaus oli kaikin puolin harmittava asia. Se ehti kuitenkin jättää useampaan pentueeseen hienoja (ja terveitä) jälkeläisiä, kuten esim. agilityvaliot ja arvokisamenestyjät Tupla-Täplän Tuikku eli Tuikku, Rusthollin Iwo eli Bono ja Gwragged Annwn Hufflepuff eli Nekku.

Snoopy itse on pirteä eläkeläinen, jonka kaihi ei ole levinnyt, joten näkökyky on edelleen tallella. Se on edelleen sama mukava, energinen terrieri, joka se oli Suomeen tullessaankin.

jalostustarkastus Snoopy

 

Heta (FI JVA Gwragged Annwn Pyria Kiri)
narttu, s. 19.1.2007
i. Tupla-Täplän Mustanaamio e. Lenacourt Loose Strife

Heta jalostustietojärjestelmässä

Heta on kasvattimme Mustin jälkeläinen, ja se hankittiin sijoituskoiraksi kasvattajaltaan Taijalta. Heta on innokas agilitykoira ja hyvä jälkikoira. Jäljeltä se on ehtinyt jo valioksi.

Heta on ehtinyt jo mummoksi tyttärensä Rincan (FI AVA-H Rinca) kautta.

heta

Maikki (Hoelio Myra)
narttu, s. 8.10.1997 GB k. 26.7.2012
i. Hoelio Wakeman e. Hoelio Primrose

Myra jalostustietojärjestelmässä

Maikki tuli Suomeen tyttärensä Nänsin kanssa Hollannista vuonna 2004. Se oli Hollannissa ehtinyt saada jo useamman pentueen (mm. meidän Zoramme oli sen jälkeläisiä) ja Suomessa se sai vielä yhden pentueen. Tuosta pentueesta on mm. Musti eli Tupla-Täplän Mustanaamio, joka on isänä viidelle pentueella ja suku jatkuu mm. sitä kautta.

Maikki oli oman arvonsa tunteva lady, joka oli Hollannissa metsästänyt ahkerasti, mutta Suomessa se keskittyi pentujen jälkeen syömiseen ja omistajansa lenkkeilyttämiseen.

maikki2B

Nänsi (Gentel Nance v.d. Elshof Farm)
narttu, s. 31.12.1999 NED
i. Somerwest Mick e. Hoelio Myra

Nänsi jalostustietojärjestelmässä

Nänsi tuli Suomeen äitinsä Maikin kanssa vuonna 2004. Se oli sitä ennen saanut pentueita niin Keski-Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Suomessa sillä ei enää pentuetta teetetty.

Nänsi opetteli agilityn alkeet vasta Suomessa 6-vuotiaana, mutta ehti silti nousemaan agilityn 3-luokkaan. Vanhemmalla iällä se harrasti myös rallytokoa olleen useamman kerran tuomarin suosikki.

Nänsi elelee Vantaalla kolmen muun parsonin kanssa.

nansi

Valo (Tupla-Täplän Nur El Bim)
narttu, s. 19.3.1997 k. 29.3.2012
i. Kenar Prior e. Tupla-Täplän Bisquit

Valo jalostustietojärjestelmässä

Valo oli Bimin pentu, joka asui ensin meillä. Se nousi ensimmäisenä koiristamme agilityn 3-luokkaan, ja näyttelyistä sillä oli kaksi sertiä. Valo oli kiltti ja herttainen, kaikkien kaveri, joka omasi myös metsästysviettiä.

Valo oli emänä neljälle pentueellemme, ja se jätti pennuillensa kauniin ulkomuodon lisäksi mukavaa luonnetta. Valon pentuja on mm. agilityn ensimmäinen SM-mitalistiparson, Tuikku (FIN AVA FI AVA-H Tupla-Täplän Tuikku).

Se siirtyi seurakaverimme agilitykaveriksi ja oli hänellä pidemmän aikaa myös hoidossa. Valo viihtyi pienemmässä laumassa, ja kun hoidosta palaamisen aika koitti, Valo teki itse päätöksen jäädä hoitajansa luo lopullisesti. Siellä se myös eli yli 15-vuotiaaksi asti.

valo nurmikossa

Fiina (Tupla-Täplän Candy Queen)
narttu, s. 1.11.2012 k. 3.5.2003
i. Tallitontun Åsku e. Xantippa Kiri v.d. Elshof Farm 

Fiina jalostustietojärjestelmässä

Fiina oli sijoituskoiramme, joka oli emänä yhdelle pentueellemme. Sen jälkeläisiä on mm. Tirimme (FI AVA Tupla-Täplän Tirlittan). Fiina oli persoonallinen omantiensä kulkija. Se oli helppo koira kaikin puolin muuten, mutta rakasti riistaa yli kaiken. Se myös koitui sen kohtaloksi.

Fiina kilpaili agilityssa harvakseltaan, mutta nousi silti 3-luokkaan. Luonnetestistä sille kertyi +248 pistettä.

fiina rannalla