Lantti

lantti2

Lantti (Tupla-Täplän Tähtisumu), s. 26.1.2002, k. 24.6.2011
narttu, säkä n. 33 cm
i. Somerset Wildberry Schnaaps e. Tupla-Täplän Nur El Bim

Lantti jalostustietojärjestelmässä

Lantti, Väinö, Plönde, Pampu... Rakkaalla lapsella oli monta erilaista nimeä. Lantti oli hyväntuulinen, iloinen pieni höpsö, kaikkien pentujen luotettava leikkitäti.

Agilitya Lantti ei koskaan juurikaan treenannut, mutta silti se nousi yhden nollan päähän kolmosluokasta. Keppien pujottelemisessa se oli nopein koira, mitä meillä on koskaan ollut. Valitettavasti kontaktiesteet olivat treenaamattomuuden takia usein esteenä nollien saannille agilityradoilta.

Lantilla todettiin linssiluksaatio vuonna 2007. Vuonna 2010 siltä poistettiin sairauden takia toinen silmä. Reilun vuoden kuluttua toisestakin silmästä irtosi linssi. Lantti lopetettiin, koska täysin sokeana se ei olisi laumassamme pärjännyt. Nykyisin on onneksi linssiluksaation osalta geenitesti olemassa, eikä sairaita koiria pitäisi enää syntyä kunhan ei astuta kahta geenin kantajaa keskenään.

Linssin irtoaminen ja lopetus tapahtuivat juhannusaattona 2011. Matkalla eläinkääkärille radiossa soi Laura Närhin "Mä annan sut pois", ja kyyneleet virtasivat.

Mä annan sut pois
Mä päästän sut pois
Vaikka sattuu
Sä annat mut pois
Sä päästät mut pois
Kaikkeen tottuu
Hymyillään vaan
Ei oo muutakaan enää antaa
Luovutaan toisistamme hiljaa

lantti paa

lantti

lantti poydalla

lantti4

lantti pentuna