Sijoituskoirat

Koska koiramäärää ei voi tavallinen ihminen paisuttaa kovin suureksi, tarvitaan jalostusta varten myös ns. sijoituskoiria. Sijoituskoirat ovat kasvattajan omistuksessa, mutta elävät omassa perheessään. Kasvattaja käyttää niitä sovitusti jalostukseen, jonka jälkeen ne siirtyvät kokonaan sijoitusperheen omistukseen.

Etsimme aina silloin tällöin koteja sijoituskoirille, joten jos sijoituskoira kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä. Sijoituskodin tulee olla yhteistyökykyinen, ja yhteistyön tulee toimia molemmin puolin. Yhteistyössä keskustellaan esim. parhaasta, molemmille sopivasta astutusajankohdasta.

Koska sijoituskoirat ovat monesti pentueen parhaita koiria ulkoisesti ja mahdollisesti muiltakin ominaisuuksiltaan, sijoituskodin olisi hyvä olla edes jonkin verran kiinnostunut joistain harrastuksista, että koiralle saisi hankittua jotain meriittejä. Tarvittaessa kuitenkin myös kasvattaja voi käyttää koiraa esim. näyttelyissä. Sijoitussopimukset tehdään aina Kennelliiton sijoitussopimuslomaketta käyttäen. Sijoitusperhe maksaa koiran ns. normaalin elämän (normaali ruokinta, rokotukset, eläinlääkärikäynnit), mutta kasvattaja vastaa jalostuskäytöstä aiheutuvista kustannuksista (terveystarkastukset, erikoisruokinta tiineysaikana jne.).

Tässä esittelyssä tällä hetkellä sijoituksessa olevat koiramme.

 

Esme (Tupla-Täplän Earl Grey), s. 25.8.2013
i. Foxwarren Samuel e. Tupla-Täplän Täydellä Sydämellä 

Esme jalostustietojärjestelmässä

 

Jade (Tupla-Täplän Abigail), s. 4.7.2013
i. Foxwarren Samuel e. Kylini Spellsabound

Jade jalostustietojärjestelmässä

 

Irkku (FIN MVA FIN KVA Tupla-Täplän Zelda), s. 19.4.2005
i. Cameron van't Geystersveld e. Xantippa Kiri v.d. Elshof Farm

Irkku jalostustietojärjestelmässä

 irkku2